dijous, 31 de desembre del 2009

Les autocaravanes en Barcelona a finals de 2009

Avui es fa ressò el diari Avui en un article del dèficit de llocs per estacionar i pernoctar de les autocaravanes en la ciutat de Barcelona, sobre tot des de que el Park&Ride del Fòrum va reduir les places que destinava a les autocaravanes.
L’article reflecteix bé la problemàtica actual, encara que a efectes formals em sorprèn que en un mitjà de comunicació modern encara es confonguin els termes caravana i autocaravana....
I no m’agradaria deixar d’esmentar l’esforç i treballs que estan fent els companys autocaravanistes de la Secció d'Autocaravanes de l’UCC, que des de molt abans que el P&R reduís el nombre de places es van posar a treballar per buscar solucions amb entitats privades i públiques. Des d’aquí el meu reconeixement.
Si voleu llegir la notícia sencera de l’Avui, la podeu trobar aquí.

Salutacions,
Marce.
Cornellà de Llobregat.

dissabte, 12 de desembre del 2009

EN AUTOCARAVANA PEL NORD DE BARCELONA (Octubre 2009)

Introducció
De mica en mica, a mesura que els nens es fan grans les obligacions de cap setmana augmenten, i les possibilitats de sortir amb autocaravana disminueixen; i si amb sort podem sortir, es tracta de mig cap de setmana, és a dir, un cap de setmana que va del matí del dissabte a la tarda del diumenge; i disposant de tan poc temps el millor és no anar gaire lluny. Aquest és el relat d’un d’aquets caps de setmana on el punt més allunyat que visitàrem està a 70 km al nord de la capital catalana.
Tal vegada aquesta escapada li pugui interessar a un altre autocaravanista que es trobi amb una situació similar a la nostra o que anant de pas per la província , vulgui fer una parada d’unes poques hores. Per cert, una altra proposta en la mateixa línia d’escapada curta, aquesta vegada pel sud de Barcelona, la podeu trobar en un relat anterior.

Dissabte, mercat. Vic, Comarca d’Osona.
Doncs si, el mercat dels dissabtes de Vic és famós des d’antic, tant com la seva plaça porticada . I una cosa que sempre m’ha cridat l’atenció és que la Plaça Major és de terra, cosa curiosa en aquesta època d’urbanisme dur, amb tant de paviment de formigó. Doncs, amb l’autocaravana aparcada a prop de la Carretera N-152, cap allà marxem. I trobem molta gent i moltes parades on es ven de tot: des de roba a animals vius, fruita, llibres antics, productes de ferreteria i ,naturalment, per aquesta època de l’any els bolets.Val a dir que a part de la seva Plaça Major, Vic té altres punts d’interès, com el seu temple romà en un estat de conservació similar al de Nîmes. Per a més informació podeu accedir a la web de turisme de l’ajuntament.

Can Casades. Santa Fe de Montseny, Comarca del Vallès Oriental.
Acabats de dinar dirigim la nostra autocaravana cap el Parc Natural del Montseny, en concret cap el seu centre de interpretació de Can Casades (Santa Fe de Montseny) situat a peu de la ctra. BV-5114, amb la idea de fer una excursió al voltant del Pantà de Santa Fe. I el primer que ens sobta són les tres majestuoses sequoies que donen la benvinguda al centre; mai em deixaran de sorprendre aquests ésser vius de dimensions tan descomunals. Recollim informació al centre i marxem cap el pantà per un camí còmode que s’endinsa per un dens bosc, de tant dens que és que quan comença a ploure a penes ens toca la pluja. Abandonem l’excursió i marxem cap el lloc de pernocta, al coll de Bordoriol, acompanyats per una espessa boira.

Els castanyers de Viladrau, Comarca d’Osona.
Ens despertem sota un cel clar i seré, amb un sol enlluernador i amb unes vistes maquíssimes. Esmorzem tranquil•lament a l’autocaravana, fem una passejada i ens acostem a la propera Viladrau. Allà, visitàrem el
Centre Cultural Europeu de la Natura amb el propòsit de participar en una excursió guiada que gira al voltant dels castanyers, les seves característiques, els seus hàbitats i la seva explotació per l’home. L’excursió, a peu i d’unes 2 h., resulta molt entretinguda, tant per a grans com per a petits.


Panoràmiques i bolets des de la Collada del Vilar. Taradell, Comarca d’Osona
.

Dinem a Viladrau i marxem en direcció Taradell per la carretera B-520,fins arribar a la Collada del Vilar: La idea: fer una excursió i si es deixen, caçar algun bolet. Amb l’autocaravana aparcada a la collada, la família es dispersa: Montse i els nens es dediquem a la caça del bolet; jo, pujo fins al paratge de l’Enclusa, per gaudir de les vistes, i de tant en tant assaborir els dolços fruits dels arboços que em vaig trobant.
Una hora i escaig més tard la família es retroba a l’autocaravana i comencem el viatge de tornada cap a casa.


Estacionaments, pernoctes i àrees.

Us anoto els llocs d’estacionament i pernocta, així com una àrea d’autocaravana propera per si la necessiteu.
-Vic: estacionament a la zona de l’avinguda del Mercat. Carrers amples i pàrquings de superfície, d’asfalt o terra, a 500 m de la Plaça Major.

-Pernocta: per pernoctar hem estacionat al Coll de Bordoriol, a peu de la carretera GIV5201 , en un pàrquing habilitat de terra. Lloc tranquil i punt habitual de partida d’excursions per la zona.

-Viladrau: hem estacionat en un pàrquing de terra situat a la cruïlla del Passeig de les Farigoles amb el C/Jaume Bofill Ferro, a uns 50 m per sota del Centre Cultural Europeu de la Natura . També podeu mirar d’estacionar al carrer del mateix CCEN.


-Àrea d’autocaravanes: a l’àrea de serveis “Montseny” situada a l’AP-7, pk 117, en sentit nord.


Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 29 de gener de 2009.