dimecres, 28 de desembre del 2011

Les àrees d’autocaravanes a Catalunya

ACTUALITZACIÓ DESEMBRE 2011

Ha passat quasi un any des de la darrera vegada que vaig fer un balanç de les àrees d’autocaravanes existents a Catalunya. I el resultat no deixa de ser engrescador: el creixement és lent però constant. Després de fer una passejada per les bases de dades de les webs habituals he comptabilitzat més d’una trentena d’àrees d’autocaravanes. Déu n’hi do.





D’aquestes, el 50% estan ubicades en autopistes, i moltes d’elles en trams de peatge, en concret un terç del total d’àrees de Catalunya. Que d’entrada podria fer-nos arrufar el nas, però si mirem el cantó positiu ja que hem de pagar peatges, com a mínim traiem el màxim de profit amb l’ús de les àrees. La part bona d’aquestes àrees, crec, és la seva distribució al llarg de l’AP7, que fan que puguin donin força cobertura a l’autocaravanista que vulgui recórrer el nostre litoral; així mateix, algunes les veig com imprescindibles punts d’avituallament pels autocaravanistes que visitin les destinacions turístiques urbanes de Figueres, Barcelona, Tarragona ... o Lleida, on les properes àrees de l’AP2, fan el mateix servei.


De la resta d’àrees destacaria l’empenta que ha tingut la creació d’àrees municipals. I si fa uns anys es tractava de modestes poblacions, com el pioner Navarcles o els Muntells, aquest any s’han tractat de capitals de comarca com Tremp, Vic, Tortosa, Ripoll..., està clar que de mica en mica les entitats locals s’interessen pel potencial turístic del nostre col•lectiu. Interès que també ha mostrat una ciutat costera i turística com Platja d’Aro, a la Costa Brava.

I acabo destacant altres aspectes, de manera esquemàtica:

1. Assenyalar la vila de Calaf, situada al centre de Catalunya a peu de la C-25, que ofereix dues àrees als autocaravanistes.
2. La creació de les àrees pirinenques de Ripoll i Tremp, fan destacar més que mai el desert autocaravanístic del Pirineu Català; i aquí, penso, les pistes d’esquí podríem dir alguna cosa...fins llavors haurem de saltar a França.
3. Celebrar el fet que empresaris vinculats al món de l’autocaravana ( distribuïdors i aparcaments) etc.) també s’hagin decidit per oferir àrees als autocaravanistes que passin pel davant de les seus negocis. He pogut comptabilitzar quatre àrees d’aquesta mena.

I com vaig fer l’altre vegada us poso el mapa d’àrees actualitzat.


Mostra LES ÀREES D'AUTOCARAVANES A CATALUNYA en un mapa més gran


Tota la informació que he utilitzat és la que penja en internet, en concret a la web de la Secció d’Autocaravanes de l’UCC o sobre autocaravanisme (VEA i Areasac).


Salutacions i un sincer agraïment a totes aquelles persones que fan possible que, de mica en mica, el mapa de Catalunya es vagi omplint d'àrees d'autocaravanes.

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 28 de desembre de 2011.