diumenge, 22 de gener del 2012

Viles autocaravanistes


Amb aquesta sèrie d’escrits penso parlar-vos d’aquelles viles que han apostat per la nostra manera de fer turisme de la forma més evident: amb la creació d’un àrea d’autocaravanes.

Es tractaria d’una mena d’agraïment públic a la vila en qüestió, que quedés constància en internet d’aquest recurs turístic, molt interessant pels autocaravanistes que travessen Catalunya i també, perquè no dir-ho, destacar l’oferta turística i cultural que ens pugui oferir la vila acollidora i el seu entorn més proper.


És a dir, que aquell autocaravanista que planifiqui una parada en aquestes viles disposi, de manera resumida, d’informació complementària per gaudir encara més del municipi que generosament l’acull.

Aquestes viles autocaravanistes, a dia d’avui, són les següents, anotades per ordre cronològic de creació de la seva àrea:
-Navarcles (2007).

-Els Muntells (2008).


-Ascó (2009).


-Tremp (2010)


-Calaf (2011).


-Platja d’Aro (2011)


-Ripoll (2011)


-Tortosa (2011)


-Vic ( 2011)



I la primera de la que parlarem, en un proper article, serà la de Navarcles, al Bages.


Marce

marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 22 de gener de 2011.

diumenge, 8 de gener del 2012

Una agenda útil per a les meves escapades i viatges

Com vaig fer l'any passat, i que consti que no cobro cap comissió, vull anotar que fa poques setmanes que va sortir l'Agenda del Pagès. Es tracta d'una modesta publicació de ElPunt/Avui on , per 4 €, pots tenir una agenda del tipus setmana a la vista. Amb un afegit: el seu valor de cara a utilitzar-la a les nostres escapades i viatges en autocaravana.

Per exemple, indica els mercats que es fan a Catalunya, poble a poble i dia a dia. També assenyala les fires i festes per pobles i mesos. Com l'any passat veig que destaca alguns mercats municipals de manera perticular ( del Prat de Llobregat, de Montblanc, de Tàrrega, Banyoles, etc.) i que a part de destacar la història d'aquests mercats jo valoro el fet que afegeixen informació turística del territori en qüestió. I el dossier d'aquest any el dediquen a l'oli d'oliva: el conreu, les varietats, la collita, les DO, etc.


A part de tot això, jo la duc a sobre quan sortim amb l'autocaravana: tenim a ma informació interessant del territori que travessem, em permet anotar les despeses que fem i al final acabo fent-la servir com a diari de viatges, on prenc les notes i coses curioses que visitem o veiem, i que al final em serviran de base per escriure els relats que penjo en aquest bloc. Al final, fins i tot, no deixa de ser una mena de diari familiar que el puc anar guardant, any rere any, igual que fem amb les fotos...una altra andròmina que tindré per l’estudi.


I sí , en ple s. XXI, envoltats de tablets, mòbils multifunció, connexions wifis, etc. parlar d’una agenda en paper és un anacronisme, però, què voleu que us digui?, a mi encara m’agrada disposar d’informació i esbarjo en “suport paper” , el suport digital el deixo per a casa i per a la feina. M’agrada acabar un dia d’autocaravana i , abans de ficar-me al llit, anotar aquelles fites de les jornada passada. O al matí, mentre paladejo un cafè i la família encara dorm, avaluar les possibilitats que ens ofereix el territori que visitem.



Si us desperta la curiositat , l'agenda la podeu trobar aquests dies pels quioscs, feu-li una ullada i traieu les vostres conclusions.

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 8 de gener de 2012

dijous, 5 de gener del 2012

Roses, prohibit estacionar autocaravanes ... però no.


El passat pont de la puríssima constitució vam córrer per les terres del Cap de Creus i, a l’entrar en Roses ens vam trobar amb un bosc de senyals que com a mínim les podríem descriure d'imaginatives. Us penjo un parell d’elles.











Doncs bé, nosaltres, que teníem previst passar el dia a Roses i per això havíem concertat una visita guiada en l’Oficina de Turisme, vam estacionar en un lloc sense senyals imaginatives visibles , amb la idea de, abans de marxar de Roses, expressar el nostre agraïment, a l’OT, per l’hospitalitat que Roses mostrava als turistes autocaravanistes.
Allà ens vam dir que no hi havia cap problema per estacionar; nosaltres els vam dir que amb les senyals existents qui ens garantia que algú no desenfundaria el seu bloc de multes o faria venir la grua. Vist això, des de la mateixa OT amablement van trucar a la policia , al davant nostre, per confirmar això, que podíem estacionar la nostra autocaravana sense cap limitació, com qualsevol vehicle.




En conclusió, vam decidir no canviar de plans, ens quedaríem a Roses, amb un afegit: vaig entrar una instància a l’ajuntament mostrant el meu descontentament per la manera que tenien de tractar als turistes autocaravanistes, a diferència de com ho fan a altres llocs d’Europa.











Abans d’ahir vaig rebre resposta escrita per part de la regidora de turisme on ens ve a dir que:

“El municipi de Roses no impedeix l’estacionament a les autocaravanes. Aquestes poden estacionar als aparcaments disponibles com qualsevol altre vehicle. El que sí que es prohibeix és la pernoctació i l’acampada al costat de l’autocaravana. A tal efecte Roses disposa de quatre establiment de càmping on poden allotjar-se quan viatgen en autocaravana.”












Doncs, ja sabeu: podeu estacionar a Roses com un vehicle qualsevol; però, no podeu pernoctar. Això últim m’agradaria saber si es fonamenta en alguna ordenança, i encara que així fos trobo dubtós que algú pugui legislar sobre si una persona, dins del seu vehicle, pot o no pot dormir; em sembla que encara no és una activitat delictiva això de dormir...per molt que ronquis.

Bé, tota aquesta informació ( instància, resposta i fotos) la passaré als companys de la Secció d’Autocaravanes de l’UCC a veure que poden fer ells, que encara que no tenen gaires mitjans, ja tenen per la ma gestionar aquesta mena de temes.

I mentrestant, descartaré visitar Roses. Una llàstima.
Ah! Un altre dia us parlaré de Cadaqués.

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es

diumenge, 1 de gener del 2012

Quatre anys d'escapades i viatges en autocaravana


Per aquestes dates, més o menys, el món per la finestra fa anys. Quatre anys per ser exactes, que a internet és una eternitat...és diu que un any d'internet equival a 7 anys humans, igual que passa amb els gossos, així que teòricament ara EMPLF faria uns 28 anys, deu n’hi do.

Bé, he aprofitat aquest aniversari per introduir algun canvi que penso pot millorar l’accessibilitat als relats de les nostres escapades i viatges: ara hi podreu accedir des de les pestanyes que trobareu sota la capçalera. Igual he fet amb el llistat d’àrees d’autocaravanes, que l’he actualitzat fa uns dies. I també he decidit tornar a activar l’opció de penjar comentaris.

Ara només em cal tenir temps per pujar relats, algun article, fer una mica de manteniment del bloc i poca cosa més.

I sobre tot espero que la informació que hi trobeu us sigui útil.


Salutacions i bona ruta!!!!

Marceliano Cardoso Romero

marcecrn@yahoo.es