divendres, 22 de gener del 2010

Les autocaravanes autònomes de Terrassa

Em faig ressò d’una notícia que comença a circular des d’ahir que relaciona uns estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i el món de l’autocaravana. Aquests universitaris han treballat per idear una autocaravana que sigui completament autònoma des del punt de vista elèctric, a base d’implantar plaques solars, aerogeneradors i acumuladors d’energia. Les descripcions que he trobat no són gaire concretes, us transcric una d’elles:

“....Eco-autocaravanes autònomes amb energía solar i eólica. Dos grups d’estudiants de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT) han coincidit en idear un sistema capaç de fer que una autocaravana no depengui de cap connexió elèctrica exterior i sigui completament autònoma. La idea es basa en l'aprofitament de l'energia solar i eòlica a través de plaques solars implementades al vehicle i a través de petits generadors d'energia eòlica disposats també en llocs determinats de l’autocaravana. Aquesta estaria equipada amb una acumulador que emmagatzemaria l'energia per a usos domèstics, com ara aire condicionat, calefacció o connexió de tota mena d'electrodomèstics...”

tal com la trobareu a les
notícies de la UPC.


A més d’ aquesta idea, s’han presentat d’altres, també innovadores i suggerents com una tenda de campanya solar-tèrmica. Sembla ser que haurem d’esperar al dia 25 de gener que serà quan faran la presentació pública a les 12h a l’EUETIT (Carrer Colom, 1. Terrassa) de totes les idees.
La foto que afegeixo, per alleugerir tanta lletra, és d’un lloc francès on t’ensenyen com instal•lar un aerogenerador en la teva autocaravana.