diumenge, 21 de març del 2010

La Generalitat de Catalunya potencia la creació d’àrees d’estacionament d’autocaravanes (març de 2010)

M’afegeixo a la idea de Damià de difondre la següent notícia. La Generalitat, i en concret el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, acaba d’iniciar el Pla de Desenvolupament Turístic (PLADETUR) i del qual destacaria el fet que preveu ajuts econòmics per a la creació d’àrees d’autocaravanes.
En concret, i cito el programa núm. 6 d’ajuts, diu:


6. Foment territorial del turisme:
El programa —dirigit a ens locals (individualment o agrupats, consorciats o mancomunats)— té com a objectiu la creació i articulació de producte turístic territorial a l'entorn temàtic i territorial de les "Rutes nacionals de Catalunya". Aquesta línia d’incentiu contempla el suport a productes turístics impulsats per la Direcció general de Turisme del DIUE.Es tracta d’inversions turístiques en municipis incidits per les rutes nacionals (ja sigui la “Pirineu Comtal”, la de “Castells de la Frontera”, o la de “Camí de Sant Jaume”): creació d’establiments d’allotjament turístic, la creació d’albergs en la ruta del “Camí de Sant Jaume”; creació i adequació de centres i elements d’interpretació turística vinculats al patrimoni; la millora de l’accessibilitat d’equipaments culturals lligats a les rutes; creació de sistemes d’informació individualitzada o en autoservei a la carta; creació d’àrees d’estacionament per autocaravanes; actuacions per posar en valor elements de turisme actiu, cultural, gastronòmic a l’entorn de la ruta o bé elements patrimonials vinculats a una ruta nacional concreta.


El termini de presentació de sol•licituds dels ajuts acaba el 6 d’abril de 2010. És qüestió de difondre la notícia i que els organismes locals aprofitin aquesta iniciativa de la Generalitat.

Marce
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Lobregat, 21 de març de març de 2010.