divendres, 12 d’agost del 2011

CAP A PARIS AMB AUTOCARAVANA, 3/3 (Juny de 2011)

Si heu arribat aquí, m’imagino que heu llegit les generalitats del nostre viatge i els llocs visitats. Ara toca la part final, allà on parlo de la logística autocaravanista i les conclusions

4.Visitar Paris amb autocaravana

És pot visitar Paris amb una autocaravana? Jo penso que si, i de fet hem vist alguna autocaravana estacionada en llocs cèntrics ( al voltant de Versailles o a la riba del Sena)... i d’igual manera hem vist senyalització prohibitiva.





Pel que fa a les pernoctes, trobareu pels fòrums francesos com s’aconsellen barris o llocs de pernocta. I si necessiteu una àrea d’autocaravanes, algunes n’he trobat a la regió
Île de France, però una mica allunyades de la capital.



Al nostre cas, que pensàvem dedicar una setmana a Paris, vaig optar per una solució que diríem més estable. I en aquesta línia, pel que he pogut trobar per internet, Paris ofereix dos possibilitats:

-Un pàrking de superfície vigilat on accepten autocaravanes però compte!: no ofereix cap servei.
-Uns càmpings al seu voltant. Vaig trobar el conegut del Bosc de Boulogne, i un altre a Versailles. Tots dos amb connexió en transport públic amb el centre.






I vam optar pel de Versailles (l’Huttopia) : estava dins d’un entorn boscós i natural que ajudà a desconnectar de la jornada urbanita i disposava de piscina que resultà una benedicció per treure’t la fatiga abans del sopar. Pel que fa a accessibilitat el càmping es troba a 500 m de la parada de RER de Porchefontaine ( a 8 parades de la Tour Eiffel, o 25 min.). I el Palau de Versailles el teniu a una parada de RER o a 2,5 km a peu.

Acabo amb una mica de comptabilitat:
Dies empleats: 8
Despeses més significatives:
-Càmping: 290 € (inclosa taxa turística de 9.90€)
-Paris Museum Pass (2 passis de la modalitat 6 dies): 130 €
-Entrades a altres llocs: 50 €
-Transports públics (RER, metro i batobus): 110 €
-Dinars/sopar: 340 €
-Records: 120 €
-Peatges: 160 €
-Benzina: 440 €
Total: 1.640 €

5.Conclusions


Paris m’ha sorprès gratament. Tal vegada, inconscientment, estava influenciat per la visió més mediàtica de Paris, aquella de la imatge carrinclona de la ciutat de l’amor; o la del paio amb samarreta de ratlles, boina i actitud xulesca; o pitjor encara, la imatge de cartró pedra d’Hollywood, amb música d’acordió de fons i pel mig un suposat pintor de bigoti prim recargolat en front del seu cavallet.





I no, m’he trobat una gran ciutat, que traspua la seva importància en la història europea, amb fastuosos exemples del seu gloriós passat i amb grans mostres, a l’abats de la ma, de l’art que ha sortit d’aquí ...o que ha acabat aquí, provenint des de tots els racons del món. I sobre els parisencs, a pesar de la mala premsa que arrosseguen, els hem trobat cortesos i amables al carrer, als llocs visitats, als restaurants o bars.....fins i tot més que en alguna terrassa de bar de les de per aquí. Conclusió: ha valgut la pena visitar-la.



I us deixo, espero que us hagi entretingut aquest relat dels nostre viatge a Paris en autocaravana.


Marceliano Cardoso Romero.
Cornellà de Llobregat, 11 d'agost de 2011
marcecrn@yahoo.es