dilluns, 9 de setembre del 2013

Unes idees per visitar el Rosselló a l’estiu.


1.Nota prèvia
Aquest article  és el resultat d’un esquinç, en concret  d’un esquinç del meu turmell dret i just en el moment que ens disposàvem a marxar cap al Rosselló, en la Catalunya Nord. I estant a casa, amb el peu embenat i immobilitzat, he pensat que podria explicar el que pensàvem fer en la nostra escapada per si algun altre autocaravanista, amb el turmells intactes, pot aprofitar la ruta que teníem planificada.

Aquest és el relat del que pensàvem fer, els llocs que prevèiem visitar i anotaré els llocs on podríem buidar i omplir els nostres dipòsits, estacionar l’autocaravana, etc.. Es tracta d’una escapada de 3 dies, i la idea bàsica, amb el permís de la meteorologia, era conèixer algun atractiu cultural del territori i cap al migdia buscar una platja on poder passar la resta del dia.

Les fotos que pengi són les disponibles en la xarxa, principalment en la vikipèdia.  La descripció dels llocs la deixo en mans dels webs enllaçats, així com la informació més pertinent per gaudir dels llocs.

2.Destins previstos

2.1. Castell de Salses.
Magnífica fortalesa militar catalana, amb la qual “lo nostre senyor rei”, que diríem les cròniques, s’encarregava de mantenir controlada la frontera nord del seu reialme. Podeu planificar la seva visita al web del monument.   

Anotar, pels interessats, que en algun web autocaravanista es recomana el seu pàrquing com a lloc de pernocta i a més amb la categoria de BTS: bonic, tranquil i segur.

2.2.Perpinyà, capital catalana
Per visitar Perpinyà no teníem cap idea preestablerta: la ciutat ofereix tants llocs interessants  que vaig decidir que el millor seria acostar-nos a l’Oficina de Turisme i deixar-nos aconsellar pels professionals.

Per estacionar l’autocaravana a Perpinyà he vist en una revista del ram que s’aconsella estacionar a la Promenade des Platanes, zona arbrada just al costat de l’oficina de turisme, al nord-est del nucli antic.


  

2.3 Elna

Bé, d’aquest destí la idea és molt òbvia: dedicar un matí a visitar Elna, el seu monestir romànic i , naturalment, la seva Maternitat

En el primer cas, al sud-est del monestir, vaig veure que hi un pàrquing força ample limitat pels carrers Rue d’Oran i el Bd. Des Évadés de France. I pel segon lloc , la instal•lació ja disposa d’espai propi pels visitants.

La informació per planificar las visites, en el web del patrimoni d’Elna.



2.4.Banyuls de la Marenda
La nostra darrera etapa a la Catalunya Nord seria visitar el museu d’Arístides Mailloll, situat en aquest municipi. I el qual disposa de pàrquing on podríem estacionar l’autocaravana, segons la informació del museu.







2.5.Platges de la Catalunya Nord
La Catalunya Nord presenta un bon grapat de platges entre la Costa Vermella  ( fr.: Côte Vermeille)   i la Costa Sorrenca  ( fr.: Côte Sablonneuse ). La idea, com comentava, era acabar cada dia en remull, a peu de platja . 

Al tractar-se d’una zona turística ja anava preparat per si em trobava porteries limitadores de gàlib  o prohibicions de pernocta, i preveia estacionar en carrers secundaris o pernoctar en pobles d’interior.




3. Temes autocaravanistes.
Bé, com ja sabeu la Catalunya Nord ens porta uns anys d’avantatge pel que fa a les infraestructures que ofereixen als autocaravanistes. Una font d’informació que jo consulto sovint en matèria d’àrees d’autocaravanes és el web d’Airecampingcar

Pel que fa als estacionaments i pernoctes em vaig deixar aconsellar pel web  Association Camping-car Liberté , on ofereix un munt de llocs als autocaravanistes per aquest territori, alguns d’ells amb la categoria de BTS.

I ja està. Espero que pugueu aprofitar alguna de les cosa que explico. Per part meva m’esperaré a tenir un millor moment  o turmell.



Marce
elmoperlafinestra@gmail.com
Des de la primavera de 2016 hem canviat de lloc. 

Podreu trobar les nostres noves escapades, viatges i alguna cosa més a www.autocaravana.cat 

Us hi esperem!