dimecres, 2 de juny del 2010

Una autocaravana de Premi Nobel

Aquesta és la història d’un home que el 1960 va voler conèixer el país on vivia, i va decidir que la millor manera d’acostar-se al país i als seus compatriotes era fer-ho a bord d’una autocaravana, acompanyat només pel seu gos Charley. Els seus amics li van dir que s’havia begut l’enteniment, que era una idea quixotesca, així que ell va anomenar l’autocaravana Rocinante, en castellà, com el cavall de Don Quixot.


D’aquella aventura va escriure un llibre el 1962: Travels with Charley in Search of America, (Viatges amb Charley a la recerca d’Amèrica). I aquell mateix 1962 l’autocaravanista ocasional , també conegut com
John Earnest Steinbeck , va rebre el Premi Nobel de Literatura, en reconeixement a la seva obra, i que avui podeu trobar en qualsevol biblioteca ...o filmoteca, donat que algun dels seus treballs es van traslladar al cinema ( Els raïms de la ira, A l’est de l’Edèn, La Perla, Viva Zapata! ).



Avui, si voleu veure Rocinante, el trobareu pernoctant cada nit a l’interior del The
National Steinbeck Center , a Salinas, Califòrnia.

I acabo amb una frase de Steinbeck treta dels Viatges amb Charley: “...nosaltres no fem el viatge; és el viatge que ens fa a nosaltres”.
Marce.