diumenge, 9 d’octubre del 2011

ACAMPATS AMB L’ AUTOCARAVANA AL GOLF DE ROSES , setembre de 2011.


Com cada setembre, tota la família ens acomiadem de l’estiu amb una breu estada de cap de setmana en un dels càmping que s’aboquen al Golf de Roses. Amb l’afegit que aquesta vegada se’ns sumaven les germanes de la Montse, la Dolors i la Marga, i els nostres nebots: l’Anna, el Jose i l’Adrià. Nosaltres a la nostra autocaravana, i la resta de la família en un bungalou.





I quin millor comiat de l’estiu que fer una benvinguda: la del Sol. Aquest matí de dissabte m’he despertat d’hora, amb el temps just per fer-me una cafetera , arreplegar una cadira i plantar-me a la platja. Si fos un dissabte normal em despertaria gaudint d’un cafè mentre veig les notícies del canal 3/24. Avui, he canviat la tele pel Golf de Roses i veuré en directe com es desperta el sol. Magnífica sortida, al mar ni una onada, de tant en tant algun grup d’ocells amb la seva cridòria sobrevola el mar, i el cel ple de núvols ...







I a la vista del dia tan gris i que plovisqueja, optem per fer una passejada fins Sant Martí d’Empúries. Dunes de sorra, platges desertes, les restes d’un moll de l’antic port d’Emporion ... encara que del port ja no en queda res; fa temps que l’antiga dàrsena es va colmatar de sediments, i ara només atraquen els pins.







I a pocs metres, Sant Martí. Petit poble dedicat avui en dia a alimentar als turistes. Carrers empedrats, algun tros de muralla... i entre les restes d’una casa un cartell informa que allà el català Víctor Mora va fer néixer una llegenda del còmic: al ser els anys que eren, va haver de dir-se en castellà , Capitán Trueno, i de la senyera que duia al pit li van haver de treure dos de les quatre barres.








Acabem el matí entrant a la ciutat greco-romana d’Empúries. Avui fan una visita guiada a la que ens apuntem i tornem a gaudir d’aquest gran jaciment arqueològic., descobrint les darreres millores realitzades i la feina que encara resta per fer. Només una dada: a la ciutat romana, de la setantena d’ illes de cases ( insulas ) que hi han , només han desenterrat nou.
Acabem la visita al Fórum romà i tornem a Sant Martí, a dinar.




Sobretaula i tornada a l’autocaravana. La tarda continua grisa, a l’altra extrem del golf, veiem com el núvols que baixen del nord desborden la serra i cauen , com un allau, sobre Roses.


Tarda tranquil•la, amb quatre gotes. Els grans xerrem o llegim; els joves fan deures o estudien. Nit de barbacoa a càrrec dels joves; el núvols comencen a marxar i van deixant lloc a les estrelles que comencen a guanyar de mica en mica el firmament.






I si ahir era tardor, avui és estiu. Cel claríssim i net, d’un blau que quasi fa mal a la vista. El golf de Roses convertit en una piscina d’aigües transparents. Platja quasi buida de banyistes; i al mar alguna barca. Magnífic dia per acabar l’estiu.






Durant el matí acabem de recollir l’autocaravana, dinem i cap el sud, cap a casa per l’AP-7. A l’àrea del Montseny aturada a la seva àrea d’autocaravanes per buidar i omplir dipòsits.

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 9 d’octubre de 2011.