diumenge, 18 de març del 2012

Els Muntells, vila autocaravanista

Segurament Els Muntells, a la Comarca del Montsià, representa el que ens agradaria trobar a molts autocaravanistes en les nostres escapades en autocaravana. Vull dir que només heu de fer una ullada a qualsevol mapa, localitzar el nucli dels Muntells i ja sabreu de què us parlo: un lloc acollidor pels autocaravanistes just al bell mig d’un entorn envejable, ni més ni menys que el Delta de l’Ebre.




Amb això penso que ja podria acabar l’article, però com pot haver-hi algú que encara no ho tingui clar, us explicaré quatre coses que justifiquen més que sobradament una visita als Muntells.


El poble dels Muntells es troba al Delta de l’Ebre, i diuen les cròniques, és a dir internet, que el nom li ve dels munts de terra que destacàvem sobre la planúria deltaica i que els primers veïns van aprofitar per assentar-s’hi. Des de llavors ha plogut molt, però una cosa és ben certa: ara és una entitat municipal descentralitzada; a l’agost celebra la seva festa major, per Sant Llorenç més concretament; a pocs minuts trobareu platges infinites com la Platja del Trabucador; i a l’extrem oriental del poble trobareu la seva àrea d’autocaravanes municipal.


I és clar , trobant-se on es troba Els Muntells teniu tot un ventall d’activitats per omplir una bona escapada en autocaravana. Allà gaudireu de la riquesa del Parc Natural de del Delta de l’Ebre; o podeu despenjar les vostres bicicletes del portabicis i gaudir d’infinites pedalades per camins on el pendent més fort que trobareu serà alguna pedreta solta. I per no parlar de la gastronomia del Delta, indescriptible per a mi... així que millor és tastar-la.


Doncs ja ho sabeu, si visiteu el Delta o simplement aneu de pas, al municipi dels Muntells trobareu una vila autocaravanista.
Salutacions i bona ruta

Marce,
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 18 de març de 2012

4 comentaris:

DeSig ha dit...

Bon dia Marce,
moltes gràcies per aquesta aportació. Nosaltres vam anar fa un temps al delta però vam fer estada a un camping, concretament al Eucaliptus. Vam decidir anar de camping doncs portem un gosset, en Iogui, i vam pensar que potser en un camping hi hauria una mica més d'ombra.
En temporada baixa, ens agradaria retornar. Molt probablement aprofitarem la teva experiència.
Gràcies i salutacions,
David

Marce ha dit...

Bona tarda, nosaltres acostumem anar a l'hivern i ens agrada molt: l'entorn natural, les rutes en bici i la cultura...gastronòmica principalment :-).
I en aquesta àrea en concret no hem entrat mai, sempre hem anat d'escapada i no ens ha calgut àrea, però pels comentaris que pengen a la xarxa sembla que està força bé.
I ja que el municipi ha tingut aquest gest pels autocaravanistes, doncs donent-li difusió.
Salut i bona ruta!
Marce

julia ha dit...

Hola Marce,sóc la Júlia, hem estat moltes vegades al Delta i no sabiem que Els Muntells era una vila autocaravanista, de ben segur que hi anirem.

Marce ha dit...

Hola Júlia,
doncs nosaltres hi hem pernocat aquest mes i està prou bé. L'àrea en si és força bàsica ( una arqueta al terra amb les lletres WC a la seva tapa)i aixetes, però suficient per donar el servei.A part té més coses: un edifici de lavabos, una zona per estendre roba al seu terrat, barbacoes, safareigs, bancs, etc.
En conclusió: una bona iniciativa, del municipi i del Lleure Camper Club.