dijous, 5 de gener del 2012

Roses, prohibit estacionar autocaravanes ... però no.


El passat pont de la puríssima constitució vam córrer per les terres del Cap de Creus i, a l’entrar en Roses ens vam trobar amb un bosc de senyals que com a mínim les podríem descriure d'imaginatives. Us penjo un parell d’elles.











Doncs bé, nosaltres, que teníem previst passar el dia a Roses i per això havíem concertat una visita guiada en l’Oficina de Turisme, vam estacionar en un lloc sense senyals imaginatives visibles , amb la idea de, abans de marxar de Roses, expressar el nostre agraïment, a l’OT, per l’hospitalitat que Roses mostrava als turistes autocaravanistes.
Allà ens vam dir que no hi havia cap problema per estacionar; nosaltres els vam dir que amb les senyals existents qui ens garantia que algú no desenfundaria el seu bloc de multes o faria venir la grua. Vist això, des de la mateixa OT amablement van trucar a la policia , al davant nostre, per confirmar això, que podíem estacionar la nostra autocaravana sense cap limitació, com qualsevol vehicle.




En conclusió, vam decidir no canviar de plans, ens quedaríem a Roses, amb un afegit: vaig entrar una instància a l’ajuntament mostrant el meu descontentament per la manera que tenien de tractar als turistes autocaravanistes, a diferència de com ho fan a altres llocs d’Europa.











Abans d’ahir vaig rebre resposta escrita per part de la regidora de turisme on ens ve a dir que:

“El municipi de Roses no impedeix l’estacionament a les autocaravanes. Aquestes poden estacionar als aparcaments disponibles com qualsevol altre vehicle. El que sí que es prohibeix és la pernoctació i l’acampada al costat de l’autocaravana. A tal efecte Roses disposa de quatre establiment de càmping on poden allotjar-se quan viatgen en autocaravana.”












Doncs, ja sabeu: podeu estacionar a Roses com un vehicle qualsevol; però, no podeu pernoctar. Això últim m’agradaria saber si es fonamenta en alguna ordenança, i encara que així fos trobo dubtós que algú pugui legislar sobre si una persona, dins del seu vehicle, pot o no pot dormir; em sembla que encara no és una activitat delictiva això de dormir...per molt que ronquis.

Bé, tota aquesta informació ( instància, resposta i fotos) la passaré als companys de la Secció d’Autocaravanes de l’UCC a veure que poden fer ells, que encara que no tenen gaires mitjans, ja tenen per la ma gestionar aquesta mena de temes.

I mentrestant, descartaré visitar Roses. Una llàstima.
Ah! Un altre dia us parlaré de Cadaqués.

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es