
Cal endur-se paraigües a l’autocaravana?

Ara bé, si ets un malalt de la meteorologia, que fins i tot us interessa conèixer la direcció del vent previst i la seva velocitat, el percentatge de nuvolositat que et trobaràs, a quina hora surt el sol, etc... us invito a visitar aquesta web
I ara, què fem?
Doncs bé, amb la meteorologia controlada, és qüestió de conèixer els al•licients que m’ofereix el territori per on hem decidit circular amb l’autocaravana. Per això començo consultant els calendaris festius que hi ha per la xarxa. Un d’habitual és el de firesifestes o la de festacatalunya. Però si voleu ampliar la recerca o fer-la molt ajustada als teus interessos o preferències, la del Departament de Cultura de la Generalitat és completíssima; una vegada t’acostumes al seu cercador, li pots treure molt de suc. La tens aquí.

I a part d’això , d’altres llocs on acostumo a trobar idees per omplir l’escapada acostumen a ser les webs monotemàtiques sobre algun aspecte cultural, com per exemple el portal sobre els museus tecnològics; o aquest on ofereixen un munt d’instal•lacions on trobareu la nostra Història.
I , per cert, que no tot penja a internet; o millor dit no tot cal que ho miris per una pantalla, també ho pots trobar en paper imprès: en aquest sentit setmanalment o mensualment podeu trobar als quioscs moltes publicacions d’aquesta mena. Darrerament jo m’he afeccionat al suplement que ElPunt/Avui ofereix els divendres, juntament amb el diari, es tracta del Sortim.
I si ens cansem de multituds, mirar monuments i vitrines...

I on estacionem? I on pernoctem? On trobo un àrea d’autocaravanes?
Bé, a aquestes alçades, crec que ja és hora de buscar un lloc on pernoctar. D’aquests, en podreu trobar un bon grapat aquí.

I ara que parlem d’accessibilitat, darrerament m’he acostumat a consultar el Google Earth si em sorgeixen dubtes sobre l’accessibilitat o mobilitat de la nostra autocaravana. Hi entro i faig una ullada a aquella pista asfaltada que vull recórrer amb l’autocaravana, o busco una zona còmoda per estacionar en aquell poblet que pensem visitar, etc.
Exemple: Montfalcó, pàrquing pavimentat a l’esquerra, per sota del poble.

I sobre àrees d’autocaravanes, m’imagino que si et mous habitualment per Catalunya la trentena d’àrees que hi han les deus tenir al cap; i si vols refrescar la memòria, fes una ullada aquí.
I acabo.

De fet podem fer que el nostre PC s’identifiqui com a catalanoparlant de tal manera que segons el web que visitem se’ns obrirà en la versió en llengua catalana;o si descarregues un programa, es farà per defecte en la teva llengua; i aquell web on no n’hi hagi, de versió catalana, tal vegada s'ho pensin quan registrin les visites catalanoparlants.
Aquests arguments i la manera de fer-ho ( és molt fàcil, en tres passos molt senzills) els expliquen en Navega en Català.
Salutacions i bona ruta!!
Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 13 de febrer de 2012.
Podreu trobar les nostres noves escapades, viatges i alguna cosa més a www.autocaravana.cat
Us hi esperem!
2 comentaris:
A mi m'agrada molt fer escapades als pirineus catalans, no hi he anat mai amb autocaravana però sería una experiència molt divertida!
Salutacions,
Gemma
Hola, doncs a més de divertida penso que és una de les maneres més enriquidores de gaudir de la riquesa natural i cultural dels nostres Pirineus, i amb un impacte mínim sobre el medi donat que no ens calen moltes infraestructures de suport. També s'ha de dir que a casa nostra encara hi han administracions i particulars que no han descobert el potencial econòmic d’aquest sector turístic, i no l’aprofiten com fan a altres països. I així, els autocaravanistes catalans sovint acabem optant pels Pirineus francesos...una llàstima.
Si t’interessen escapades en autocaravana pels Pirineus pots trobar alguna cosa a les pestanyes de Viatges o Escapades.
I de veritat: ho has de provar...és un luxe esmorzar amb el Berguedà als teus peus, o gaudir d’una nit estelada per sota de l’Estany Gento.
Salutacions,
Publica un comentari a l'entrada