dilluns, 22 d’octubre del 2012

Noves eines per improvisar una escapada en autocaravana


Una cosa que valoro molt de la pràctica de l’autocaravanisme és el fet de la seva plena disponibilitat. Vull dir que en un plis plas un cap de setmana que no preveies sortir, al final ,per una combinació de factors, sí que podem sortir; i així et trobes que en qüestió de poques hores has d’improvisar o organitzar mínimament una escapada en autocaravana.Doncs ahir a la premsa escrita he descobert dues notícies que ens podem facilitar aquesta feina. 

Per una banda tot un ventall de destins d’interès cultural agrupats sota el nom de GeoParc on trobareu un munt d’excuses per pujar a l’autocaravana i acostar-vos a aquesta part del nostre patrimoni cultural, a més al ser destins relacionats amb la natura, crec que són destins molt atractius per grans i petits. I si a sobre es situen al bell mig del nostre país, tots, siguem de ponent  o de llevant, del nord o del sud,  ho tenim relativament a prop.
Val a dir que aquesta oferta cultural ha estat notícia perquè la iniciativa s’ha integrat en la Xarxa Europea de Geoparcs, pertanyent a la Unesco...tota una garantia de la qualitat d’aquest producte. El web, aquí.


I per altra banda, he conegut aquest portal que sembla una eina imprescindible per si un dia decidiu visitar la Catalunya Nord. Una simple ullada al web us permet conèixer tots els atractius turístics i culturals que ens ofereixen les comarques nordcatalanes, destins, rutes , futlletons, etc. Vaja, que no heu d’anar molt lluny per la xarxa, buscant la informació, per omplir un cap de setmana autocaravanista. El web , aquí.


I com segurament necessitareu un àrea d’autocaravanes, només recordar que:
-    Al GeoParc, l’àrea municipal de Navarcles, sembla la més adient. Encara que en aproximació al Geoparc, Calaf i Vic també us poden resultar útils. Més àrees, aquí.
-    A la Catalunya Nord, trobareu un munt d’àrees aquí.

Salutacions,

Marce,
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 21 d’octubre de 2012.