divendres, 14 de gener de 2011

L’agenda del pagès... o de l’autocaravanista

Farà unes setmanes vaig comprar-me l’Agenda del Pagès ( Ed. Hermes Comunicacions S.A., 4 €) més que res per curiositat , perquè a dia d’avui amb l’agenda del mòbil i del PC ja vaig fent. Però volia veure de què anava i m’he trobat amb una publicació molt aprofitable per un autocaravanista.

A part de la típica agenda, amb una presentació de “setmana a la vista” i el santoral i dies festius ofereix una sèrie d’informació que jo trobo molt útil per planificar una escapada en autocaravana.

Així per exemple, a peu de pàgina ve una enumeració de les fires que es fan i desfan a Catalunya al llarg del mes en curs. Exemple: al setembre trobareu l’11 la Fira Ramadera de Castellterçol, el 17 la Mostra d’Antics Oficis de Balaguer, etc...

També, cap el mig de l’agenda apareixen els dies de mercat que es fan a pobles, viles i ciutats segons el dia de la setmana que sigui. Per exemple: els diumenges: a Alpens, Anglès, Arbúcies, etc.....

I també les festes majors dels pobles catalans. I són un munt. Per exemple: al setembre, el primer diumenge, festa major a Gandesa, Pontils, Sant Hipòlit de Voltregà, etc...

Més informació útil, segons el meu criteri: presenten vuit mercats municipals de Catalunya (Amposta, Berga, El Vendrell, Girona, Les Borges Blanques, Mataró, Sant Feliu de Guíxols i Tremp) i a part d’explicar la història d’aquests mercats, adjunten una llista de llocs propers d’interès natural, cultural, productes autòctons i d’altres aspectes interessants.

I clar, com és de pagès, ve informació més específica del ram: consells de ramaderia i agricultura, legislació, adreces oficials, etc....però aquí ja no entro per desconeixement. I també dites populars segons el mes. Una: “ Pel gener, així que matineja ja vespreja”

En conclusió, que molta de la informació que ofereix la trobo més que interessant per farcir una escapada en autocaravana per qualsevol racó de Catalunya.

A la darrera escapada me l’he emportada i als dies que pertocava anotava les despeses, notes de les etapes fetes i demés informació, com si fos una mena de diari de viatge. Que si, que podria fer servir una PDA o un notebook o el mòbil...però així queda més clàssic, oi?.


Per cert, no tinc comissió de l’editorial, i de fet pels 4€ que val no crec que hi hagi molt de marge per a comissions.

Per a més informació de l’agenda: aquí.

Salutacions,
Marce.
marcecrn@yahoo.es