dissabte, 8 de gener del 2011

Les àrees d’autocaravanes a Catalunya: actualització a gener de 2011

Farà un any vaig fer un recompte de les àrees d’autocaravanes que hi havia a Catalunya a gener de 2010, i el resultat va ser molt interessant: en total vaig comptabilitzar un total de dinou llocs on els autocaravanistes podem trobar un lloc per buidar i carregar dipòsits ,a més d’altres serveis. Algunes d’aquestes àrees són municipals, altres es troben dins d’autopistes, altres dins de benzineres, de pàrquings o de cellers, i fins i tot una associada a un càmping.

Doncs bé, ha passat un any i sembla que podem ampliar la llista amb dues noves iniciatives i totes pioneres al seu àmbit. Per una banda tenim l’àrea d’autocaravanes situada al Delta de l’Ebre i patrocinada pel restaurant La Casa de Fusta; i l’altre àrea està associada a una pista d’esquí, la de Port del Comte, situada al Pirineu lleidatà.

I com ja es pot intuir, l’èxit d’ambdues crec que està més que garantit, ja que a part de cobrir una necessitat bàsica pel sector autocaravanista, ambdues àrees tenen un gran potencial en termes de turisme gastronòmic, de l’esport de neu, del turisme de muntanya, o del turisme natural en el sentit més ample possible. No oblidem que ambdues àrees es troben a les portes de dos grans Parcs Naturals: el P.N. del Cadí-Moixeró i el P.N. del Delta de l’Ebre.

I com vaig fer l’altre vegada us poso el mapa d’àrees actualitzat.

Mostra LES ÀREES D'AUTOCARAVANES A CATALANUNYA en un mapa més gran

En aquest mapa de Catalunya he situat les àrees d’autocaravanes existents a gener de 2011 i en cada referència destaco el seu caràcter distintiu ( municipal, benzinera, autopista, càmping, pàrking, restaurant, estació d’esquí o celler), acabo enllaçant el lloc amb webs on es pot ampliar la informació de la instal•lació. I no he pogut afegir cap foto de les noves àrees perquè encara no les he visitades.

Tota la informació que he utilitzat és la que penja en internet, en concret a les webs d’associacions autocaravanistes (Secció d’Autocaravanes de l’UCC i Lleure Camper Club) o sobre autocaravanisme (VEA, Lapaca i Areasac).

Salutacions,


Marceliano Cardoso Romero

marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, gener de 2011.