dissabte, 3 de març del 2012

I ara, el Parc Natural del Cap de Creus i Cadaqués.


Si l’altre dia us parlava de l’acollida que vam tenir a Roses durant una escapada en autocaravana. Us explicaré que durant la mateixa escapada vam gaudir d’una experiència similar a Cadaqués, i en aquest cas el nivell d’emprenyament va ser una mica més gran. Us ho explico perquè pregueu nota i no hagueu de passar per la mateixa situació.

La idea era visitar el Parc Natural del Cap de Creus de manera intensiva: participar en la visita guiada pels tècnics del Parc al paratge de la Tudela ( vam fer la preinscripció pertinent) , a continuació visitar el centre que hi ha al Cap, dinar al restaurant i a la tarda recórrer a peu l’itinerari geològic que tenen dissenyat al Cap de Creus.

Doncs bé, quan vam voler dirigir-nos al punt de trobada per iniciar la visita al paratge de la Tudela, vam comprovar que se’ns impedia accedir-hi al Parc pel sol fet de fer-ho en autocaravana. L’ajuntament de Cadaqués ha deixat ben clar que per la carretera d’accés al Parc no poden circular autocaravanes sota pena de sancions econòmiques.

Val a dir que mentre contemplàvem astorats la senyalització vam veure com vehicles similars en categoria mecànica o dimensions ( furgonetes grosses, camionetes de >3.5 Tn, etc) accedien o circulaven sense cap problema per l’esmentada carretera.




Resumeixo: emprenyament, anul•lació de la visita i canvis de plans (sortosament l’Empordà és ric en destins) i, més tard, presentar la corresponent queixa. Que en aquest cas han estat tres, dirigides a:


- El Departament de Medi Natural de la Generalitat, com a gestor del Parc Natural del Cap de Creus.
- L’ajuntament de Cadaqués, com a promotor d'aquestes senyals discriminatòries en front els autocaravanistes.
- El Síndic de Greuges de la Generalitat, per intercedir en aquest greuge que patim els autocaravansites.

Ja veurem quines respostes rebré.


I mentre espero la resposta si algun autocaravanista vol gaudir de la riquesa cultural i natural d’aquestes contrades, només se m’acut anotar uns destins optatius on , penso, la vostra visita serà més agradable:

-sobre riquesa natural: la Serra de l’Albera la teniu a prop; o les cales i platges entre Cervera i Cotlliure. Exemple: platja de Paulilles.



-sobre la riquesa cultural: si us interessa Dalí i el seu món, Púbol i Figueres us poden evitar visitar Cadaqués. I sense oblidar que a Banyuls de la Marenda teniu la llar d’un altre artista universal: Aristides Maillol.


-sobre pobles costaners: els de la Costa Vermella de la Catalunya Nord, situats a pocs quilòmetres al nord i una mica més acollidors amb els autocaravanistes.








Salut!


Marce.
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 3 de març de 2012.

2 comentaris:

Albert ha dit...

Estarem a l'espera del què us diguin per tenir-ho present.
Bona feina.

Marce ha dit...

Fins ara l'única cosa rebuda és una confirmació d'entrada de la queixa a l'ajuntament. Del Parc, no en tinc cap notícia.