diumenge, 11 de gener del 2009

La proposta pel febrer: en autocaravana pel Bages

La comarca del Bages presenta el gran avantatge d’estar al bell mig de Catalunya i ben comunicada, ja sigui per la C-25 o per la C-16 , de tal manera que amb un cop de volant pots ser-hi amb l’autocaravana. A continuació anoto uns quants suggeriments de possibles destins, per a una escapada en autocaravana.

Un paisatge.
Com l’impressionant aflorament salí que constitueix la
Muntanya de Sal , que després de travessar diverses capes del subsòl ha acabat irrompent en la superfície com un gegantí gra de pus; el resultat actual és el d’un paisatge que pot semblar d’un altre planeta. Les mines són visitables, amb guia, i una vegada visitades Cardona encara ens espera per tal de passejar pel seu nucli històric i el seu castell. On lloc on trobat més informació pot ser aquest .


Un lloc.
Com el monestir romànic de
Sant Benet de Bages , que fa ben poc se l’ha fet una profunda remodelació, tant del mateix monestir com del seu entorn. Situat al terme municipal de Sant Fruitós de Bages i molt a prop de Navarcles, aquest monestir ha tingut una gran importància dins de la història d’aquest territori, des de la seva construcció , allà pel 950, fins a dia d’avui, on forma part d’un gran i modern complex cultural.


Unes dates.
13, 14 i 15 de febrer. Abans d’existir camions i furgonetes, i fins i tot abans d’existir les mateixes carreteres ja n’hi havia transportistes: els traginers. I Balsareny rendeix un homenatge cada any a aquest antic ofici, amb múltiples actes que culminen diumenge amb la cavalcada i les curses hípiques cap al Castell de Balsareny. Més informació la trobareu
aquí .


Nota (16.01.09): si esteu interessats en visitar la Festa dels Traginers, sapigueu que el municipi està habilitant un espai per tal de facilitar la visita de autocaravanes i caravanes. Més informació la trobareu al fòrum de totcamping.cat .

Un àrea d’autocaravanes.
L’autocaravanista que visiti la comarca trobarà una
àrea d’autocaravanes en Navarcles (nota: si trobeu el recinte tancat contacteu amb la policia municipal que us obrirà, allà mateix penja el núm. de telèfon). Aquesta àrea va ser la primera impulsada per un ajuntament a Catalunya, al març del 2007, per tal de potenciar el turisme i el comerç local. A més, la ubicació de Navarcles és ideal per a poder visitar amb comoditat no només el Bages, sinó també la molt propera comarca natural del Moianès o el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, per posar només dos exemples. I si teniu l’oportunitat, proveu les especialitats gastronòmiques locals, o tasteu els vins de la comarca, amb visita inclosa als seus cellers centenaris .

I abans d'acabar aquest recull de suggeriments sobre el Bages no vull deixar de donar les gràcies al Jepi, autocaravanista de Navarcles, que m’ha fet de guia pel seu poble i la seva comarca.
Bona ruta!!
Marce.